Egyházi esküvő

Legyen teljes az esküvőtök – egyházi esketés bárhol, ahol szeretnétek

Egyházi esküvő

Legyen teljes az esküvőtök – egyházi esketés bárhol, ahol szeretnétek

Egyházi esküvő

Legyen teljes az esküvőtök – egyházi esketés bárhol, ahol szeretnétek

A házasság szentsége a házasfelek között örök és kizárólagos köteléket hoz létre, ezért a házasság felbonthatatlan. Az életközösség megáldása segíti a házastársakat, hogy családi életüket rendezetten, hűségben, Isten akarata szerint tudják élni, a gyermekeket felelősen elfogadják és neveljék.

A házasság megáldásának kiszolgáltatását telefonon, emailben, majd később személyesen egyeztetés útján kell kérni. Az esküvő tervezett időpontja előtt kb. 1 hónappal célszerű jelentkezni a lelkésznél.

A házasságkötés előtt álló párokat kellően fel kell készíteni, ez a helyi igényeknek szokásoknak megfelelően végzendő.

A házasságkötés történhet az egyház kápolnájában, illetve a család által meghatározott helyen (szállodában, kerti parti keretében, tóparton stb.) vidéken és Budapesten egyaránt. Erről személyesen a mindenkori eskető pappal kell konzultálni.

Nem vagyunk (mindketten) megkeresztelve...

A keresztség szentségét egy korábbi időpontban felvehetitek, ennek nincsen különleges feltétele, csak az elhatározásotok. A keresztség szentségét sóladíj nélkül szolgáltatjuk ki.

Saját helyszínen szeretnénk esküdni...

A Krisztus Keresztje Keresztény Egyház a Jézusi Tanítás szerint mindenhová szeretettel megy, ahol “ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben”. Így a saját helyszíneteken is örömmel végezzük el az egyházi esketést.

Mennyibe kerül az egyházi esküvő?

A szentségek kiszolgáltatásának Ferenc pápa utasítása szerint nem lehet díja. A független egyházak azonban adományokból tartják fent magukat. Így a saját helyszíneteken tartott egyházi esketésért szívesne fogadunk minimális költségtérítést, amelynek összegét a személyes konzultáción egyeztetjük a helyszíntől függően.

Egyházi esküvő feltételei

A felek legyenek megkeresztelve. A szertartás előtt a minimális jegyesoktatáson vegyenek részt. A szertartás helyszíne legyen alkalmas az egyházi esküvő megtartására. Legalább két tanú legyen jelen az esküvőn. Lehetőség szerint a polgári jogi házasságkötés már történjen meg az anyakönyvi hivatal előtt.

Egyházi esküvő egyeztetés

Az egyházi esküvő menete

  • Bevonulás
  • Közös ima
  • Szentírás olvasása
  • Prédikáció
  • Házasság szentségének kiszolgáltatása
  • Hívek könyörgése
  • Asszony áldás
  • Közös ima
  • Záró áldás
  • Kivonulás